Thursday, 10 December 2015

Aku, dia & lavender.

Dalam tahun ni dah 3 kali aku dapat tapak meniaga kat MARDI CAMERON HIGHLANDS. Banyak kali dengar orang cite pasal taman lavender ni tapi tak pernah sampai. Aku ni memang suka bau lavender, pewangi kereta, pewangi baju mesti aku pilih lavender. Kali ni naik aku dah cakap nak juga pegi taman lavender dan kebetulan ada masa yang terluang sikit hari ni dia tunai kan lah permintaan aku.. Hehehe.. 

Perjalanan dari brinchang sebenar nya ambil masa dalam 15 ke 20 minit je tapi sebab kan musim cuti sekolah dengan depa dok betul kan jalan.. Dalam sejam juga baru nak sampai. Huhuhu.. 


Taman lavender ni lebih dekat kalau naik dari simpang pulai. Lepas tu korang boleh naik sikit lagi sampai brincang (wajib singgah pasar brinchang !!!! Rugiii tak pegi.. ) tapi kalau yang naik dari tapah korang ikut jalan nak turun ke simpang pulai. ( Faham tak ape aku cuba sampai kan ni? Susah sangat korang waze je la ye. Hahaha )

Dari luar aku dah teruja nak masuk sebab serius la memang best tempat ni. Nak parking pun senang dan bayaran masuk cuma RM 6 ( dewasa ) RM 4 ( kanak2 umur 5 - 12 tahun ). Tempat ni depa dah siap buat laluan masuk dan keluar jadi kita takde la berlanggar bahu orang nak keluar. Ikut je laluan korang akan dapat pusing 1 taman ni. Walau pun tempat ni chinese punya tapi depa prihatin la tentang kita.  Kat tengah-tengah kecantikan pemandangan yang damai ni depa bina surau untuk kita solat. Tenang dan mendamai kan. Sini nak petik bunga carnation pun boleh tapi bayar laa.. Hahaha.. Nak petik strawberry pun boleh tau ! Grrrr.. Bayor la jgk ! Kihkihkih.. 






Cantik kan ?? tu sikit je.. Ada lagi gambar2 untuk korang cuci mata. Termasuk la pic kitorang. Hahaha.. Tak suka tengok korang pandang je lah pemandangan belakang kitaorg yang cantik tu.. Abai kan kami.. Hohoho..

  





Kat laluan nak keluar ada mcm2 jualan dan paling aku excited ada 1 kedai jual semua yang di buat dari lavender.. Perrgghhh.. Geraaaammmm weeehhh !!! Aku kena istigfar panjang depan kedai tu..penjagaan badan dari lavender, cenderahati pun cantik2 sangat. Aku mcm hilang akal tengok warna purple tu. Hahaha..Pintu toilet pun purple. Dalam aku tak tau la sebab tak masuk. Hehehe..

Nah ! Aku belanja lagi pic untuk korang ! Kalau nak lebih lagi datang sendiri kat sini dan nikmati lah pandangan yang MasyaAllah cantikkkk sangat.








Haaaa... Cantik tak ??? Ke aku je rasa cantik? Hahahaha... Bagi aku, memang puas hati dan aku nak datang lagi.. Berbaloi - baloi habaq hang ! (^_^)

Sooo..harap nya dengan sedikit bebelan aku ni dapat la bantu kengkorang yang tak tau nak ke mana musim cuti sekolah ni..

Siapa naik cameron jangan lupa singgah MARDI CH kat sana korang boleh tengok macam2 jenis pokok, nak beli pun boleh !

Aku nak tido, mana tau esok bangun dah ada taman lavender sendiri.. Hahaha.. Eleh! Berangan tu free apeeeee... Jeles lettew ! Bye kengkorang ! Muah ciked ! 


2 comments:

  1. Subhanallah~ serius cantik. Tengah fikir-fikir lagi ni mana nak bercuti dengan mak ayah. Terima kasih share :-)

    ReplyDelete
  2. Hello! Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.
    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Aku, dia & lavender.

Dalam tahun ni dah 3 kali aku dapat tapak meniaga kat MARDI CAMERON HIGHLANDS. Banyak kali dengar orang cite pasal taman lavender ni tapi ta...